Ο δρόμος μας - Μασσαλάς, Χρήστος Β. (Ριζάρειο Ίδρυμα, 2013)
Η παρούσα μυθιστορηματική βιογραφία κινείται ανάμεσα στο διήγημα και τη νουβέλα, ενώ παράλληλα αποτελεί έξοχο φιλοσοφικό δοκίμιο ενός βαθύτατα καλλιεργημένου επιστήμονα, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τα μυστικά της ψυχής και τα ξετυλίγει με μαεστρία για να καταδείξει τελικά τις αστείρευτες δυνάμεις που διαθέτει ο άνθρωπος όταν θελήσει να αλλάξει το πεπρωμένο του. "Ο δρόμος μας" είναι το χρονολόγιο της πτώσης μιας χώρας, όπου καταγράφονται γεγονότα και καταστάσεις του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, τα οποία προβάλλονται σαν εικόνες μιας ζωής που όλοι ζήσαμε και ξαναζωντανεύει μέσα από τη γραφίδα του συγγραφέα, δεν είναι ο δρόμος της πτώσης και της παρακμής αλλά ο δρόμος που χαράσσεται μέσα "από την εμμονή στην ελπίδα" και τη διάπλαση της νέας συνείδησης του πολίτη.