Οι τεχνικοί του κράτους και ο υαλουργός του Voorburg - Ψαλλίδας, Δημήτρης (Δημοσιεύματα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, 2015)
Στις λίγες αυτές σελίδες ο κ. Ψαλλίδας συνδυάζει ιστοριογραφικά διαφορετικές αλλά ουσιαστικά συμπληρωματικές καταστάσεις και διανοητικές θέσεις για να καταδείξει τις διαχρονικές συντεταγμένες της πολιτικής εξουσίας - ή τουλάχιστον μια σκαιά τους μορφή - και διατυπώνει με συμπαγή τρόπο ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα όσο και έντονα ακόμη και σήμερα