Υπολογισμός και διαστασιολόγηση σιδηρών κατασκευών : παραδείγματα κατά τον ευρωκώδικα 3 - Androic, Boris (Γκιούρδας, 1997)
Η παρούσα έκδοση αντιμετωπίζει με ένα μεγάλο αριθμό λυμένων αριθμητικών παραδειγμάτων τη διαστασιολόγηση διατομών και μελών μεταλλικών κατασκευών, σύμφωνα με τις νεότερες επιστημονικές αντιλήψεις, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις διατάξεις του Ευρωκώδικα 3. Η εφαρμογή αυτού του κανονισμού είναι πλέον υποχρεωτική και στη χώρα μας, πράγμα που καθιστά την εξοικείωση μαζί του απαραίτητη για όλους τους Ελληνες μηχανικούς που ασχολούνται με μεταλλικές κατασκευές. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα πολύ καλό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού καλύπτει θέματα φορτίσεων, ταξινόμησης διατομών σε κατηγορίες, υπολογισμού αντοχής διατομών και δομικών στοιχείων σε εφελκυσμό, θλίψη, διάτμηση, απλή και διπλή κάμψη και σύνθετες καταπονήσεις, καθώς και τους σχετικούς ελέγχους.