Σκάλα προς τον ουρανό - Sitchin, Zecharia (Τα χρονικά της γης : εναλλακτικές κοσμοθεωρίες, 2003)
O Ζαχαρίας Σίτσιν, συγγραφέας του συναρπαστικού "Ο Δωδέκατος Πλανήτης", σε αυτό το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Τα Χρονικά της Γης", ασχολείται με την πίστη της ανθρωπότητας στη μεταθανάτια ζωή. Από τις απαρχές της ύπαρξής του ο άνθρωπος προβληματίστηκε για τα μυστήρια του σύμπαντος, την αθανασία και το Θεό. Η αέναη αναζήτηση του Παράδεισου δεν αποτελεί απλή μεταφυσική αγωνία, αλλά έχει πραγματικές βάσεις, αφού στις Ιερές Γραφές διαφορετικών πολιτισμών αναφέρονται περιπτώσεις θνητών που ανέβηκαν τη "Σκάλα προς τον Ουρανό" και κέρδισαν την αιώνια ζωή. Σε κάποιο μέρος της Γης υπήρχε (υπάρχει, άραγε, ακόμη;) μια περιοχή από την οποία ήταν εφικτή η πρόσβαση στον ουρανό, ένας δεσμός μεταξύ ουρανού και Γης. Αυτή η Γη των Θεών εντοπίζεται με ακρίβεια από το συγγραφέα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα εκπληκτικά στοιχεία για τα αινίγματα των Πυραμίδων, της Σφίγγας, του ναού της Ηλιούπολης στη Συρία, του όρους Σινά της Διαθήκης και διάφορων μυστηριωδών μνημείων, το αληθινό νόημα των οποίων έχει χαθεί μέσα στους αιώνες. Βρήκαν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Γιλγαμές αυτό που αναζητούσαν; Ήταν πραγματικό το ταξίδι των φαραώ στη Μεταθανάτια Ζωή; Τι είναι ο Παράδεισος; Ένα βιβλίο που ταράζει τα νερά και δίνει εκπληκτικές απαντήσεις σε προκλητικές ερωτήσεις...