Ένας ψυχολόγος κριτικάρει την αστρολογία - Πιντέρης, Γιώργος, 1948- (Ατομική ψυχολογία, 1989)
Τι γίνεται τελικά με την Αστρολογία; Ισχύει ή δεν ισχύει; Αν ισχύει, με ποιον ακριβώς τρόπο επηρεάζουν τα άστρα τη ζωή μας; Αν δεν ισχύει, τότε γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε ακόμα και μερικοί αρχηγοί κρατών να συμβουλεύονται αστρολόγους; Υπάρχει «επιστημονική Αστρολογία»; Αν υπάρχει, σε τι διαφέρει από την μη επιστημονική; Είναι σε θέση οι αστρολόγοι να προβλέψουν μελλοντικά γεγονότα, όπως έναν πόλεμο, μια οικονομική κρίση ή ακόμα και την έκδοση αυτού του βιβλίου; Αυτά είναι τα ερωτήματα που αποτελούν το κύριο θέμα του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου. Γραμμένο από ένα Διδάκτορα της Ψυχολογίας, σε συνεργασία με ένα Διδάκτορα της Αστρονομίας, διερευνά και φωτίζει τα ερωτήματα αυτά με τρόπο σαφή, κατηγορηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο. (. . .)