The ghost fish : μυθιστόρημα - Κωνσταντέλλος, Κώστας, 1960- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2011)
Αρχές του 21ου αιώνα. Ο γιος του υπαλλήλου που γυρίζει μετά από λαμπρές σπουδές στην Αμερική, για να κάνει μπίζνες, λίγο πριν από την Ολυμπιάδα. Υπουργικά γραφεία, μέγαρα πολυεθνικών, μπαρ για καλή ζωή στην παραλιακή, παράφοροι έρωτες, κορίτσια του μόντελινγκ και γήπεδα. Μια χώρα που ονειρεύεται να γίνει βασίλισσα του ευρωπαϊκού Νότου και στρατιές από "golden boys", που κυνηγάνε το χρήμα χωρίς αναστολές. Η μυθιστορία της ισχυρής Ελλάδας που τσακίστηκε στα βράχια της παγκοσμιοποίησης, η χρεοκοπία μιας ανέτοιμης κοινωνίας, που "πνίγηκε με το σάλιο της". Ένα μυθιστόρημα που γεννά εικόνες σαν βίντεο κλιπ, με αισθήσεις, χρώματα και ανατρεπτικό χιούμορ, αληθινά προκλητικό για όσα παρακολουθήσαμε σαν θεατές και τώρα πληρώνουμε σαν πρωταγωνιστές...