Γράμματα - Σικελιανός, Άγγελος, 1884-1951 (Ίκαρος, 2000)
Στη δίτομη αυτή έκδοση συγκεντρώνονται 645 επιστολές που ο Άγγελος Σικελιανός απέστειλε στη διάρκεια 50 χρόνων (1902-1951) σε φίλους, ομότεχνους, εκδότες και έντυπα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ονόματα των Κ. Π. Καβάφη, Κ. Παλαμά, Ν. Καζαντζάκη, Ν. Χ. Γκίκα, Ι. Δραγούμη, Α. Μινωτή, Κ.Θ.Δημαρά, Κ. Βάρναλη, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Θεοτοκά, Γ. Κατσίμπαλη, Κ.Τσάτσου, το "Ελεύθερο Βήμα", και η "Νέα Εστία". Τα εν λόγω κείμενα ειδικώς χάρη στο πλήθος και την διαφορετικότητα των αποδεκτών, επομένως και των εξομολογήσεων του ποιητή, αποτελούν μία αυθόρμητη και αδιάψευστη αυτοβιογραφία. Μέσα από τις επιστολές αυτές μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να συμμεριστούμε τις διαμορφωτικές συνθήκες υπό τις οποίες εξελίσσεται η δημιουργική πορεία του μεγάλου ποιητή.