Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς : και άλλες ιστορίες : διηγήματα - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Παπαδόπουλος, 1999)
Ανθολογία με τα πιο σημαντικά διηγήματα του Ραντγιαρντ Κίπλιγκ. Η κλασική ιστορία περιπέτειας "ο Ανθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς", καθώς και "μια κωμωδία του δρόμου", "η δική μου αληθινή ιστορία φαντασμάτων", "Η επιμόρφωση του Ότις Γιρ", "Μιας δεύτερης κατηγορίας γυναίκα" κ.α.