Ποικίλα φιλολογικά της Μυτιλήνης. Τόμος 14 : συμβολή στην ιστορία της λεσβιακής γραμματείας - Μίσσιος, Κώστας Γ., 1938- (Πιττακός, 2009)
Έντεκα χρόνια χωρίζουν το παλαιότερο των άρθρων τούτων, από το νεότερο: 1997-2008. Όλα είναι δημοσιευμένα σε περιοδικά ή εφημερίδες της Μυτιλήνης, της Αθήνας, του Πειραιώς και των Σερρών, και όλα - πλην εκείνου που αφορά τον Νίκο Μπλέτα- αναφέρονται στην πνευματική ζωή -αλλά όχι μόνο σ' αυτή- της Μυτιλήνης. Είναι 37 τον αριθμό και αν και κάποια ανήκουν σε ομοειδείς ομάδες, εδώ παρουσιάζονται κατά την σειρά της πρώτης δημοσίευσής τους, καθώς, όπως ήδη έγραψα, όλα έχουν σχέση με το νησί και -ούτως ή άλλως- στον πρόλογο θα υποδειχθεί η θεματική ταυτότητά τους.