Ο θάνατος ενός ταξίαρχου - Καλλιβρετάκης, Λεωνίδας Φ., 1953- (Βήμα Μαρτυρίες, 2011)
Δύο γενναίοι μαχητές της πρώτης γραμμής του Εμφύλιου Πολέμου, δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, ένας στόχος: η τελική επικράτηση. Η μοίρα θα ενώσει τις τύχες ενός ταξίαρχου του Εθνικού Στρατού και ενός καπετάνιου του ΕΛΑΣ, σε μια αναμέτρηση με τελικό νικητή το θάνατο.