Θρησκευτική αγωγή και αυτονομία του παιδιού - Βασιλόπουλος, Χρήστος Κ., 1941- (Αφοί Κυριακίδη, 1996)
Ορισμένοι αμφισβητούν τη θέση της θρησκευτικής αγωγής στο σύγχρονο δημόσιο σχολείο, επειδή πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβιβαστεί με τις αρχές της φιλελεύθερης αγωγής. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι μια θρησκευτική αγωγή, η οποία από τη μια μεριά θα σέβεται και θα προωθεί την προσωπική αυτονομία του παιδιού κι από την άλλη θα το προφυλάσσει από τα πλοκάμια του δογματισμού, είναι εξωπραγματική.