Εισαγωγή στη γαλλοφωνία : πανόραμα γαλλόφωνων λογοτεχνιών, Βέλγιο, Ελβετία, Κεμπέκ, Καραϊβική, Μαύρη Αφρική, Μαγκρέμπ, Μέση Ανατολή, Ινδικός Ωκεανός, Ωκεανία, Ελλάδα - Φρέρης, Γεώργιος Ι. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας, Σειρά Γαλλοφωνία, 1999)
Το πρώτο μέρος της εργασίας αυτής χωρίζεται σε δύο υπο-ενότητες, με χαρακτήρα γενικό με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γαλλοφωνίας και των θεσμών της. Στο δεύτερο μέρος, επιχειρείται η παρουσίαση του πλούτου μιας έντεχνης παραγωγής όπου οι δημιουργοί όχι μόνο διαφέρουν σε θρησκευτικό, φυλετικό, ιδεολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά είναι μεταξύ τους και "δεδηλωμένοι" ταξικοί, θρησκευτικοί, εθνικοί κλπ. "αντίπαλοι".