Τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα. (Οργανισμός Τουριστικών Εκδόσεων, 1962)
Σε μικρή Τουριστική Εγκυκλοπαίδεια εξελίχθηκε ο Τουριστικός Οδηγός. Το πλήθος των στοιχείων που μας έστειλαν οι χιλιάδες των συνεργατών και αναγνωστών μας και οι δεκάδες ένθερμοι υποστηρικτές της τουριστικής αναπτύξεως από κάθε νησί, μας επέβαλαν να προχωρήσουμε στην έκδοση ενός ολόκληρου τόμου για τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Έτσι, άγνωστα στοιχεία τους νησιώτικου φυσικού κάλλους, πολύτιμα ιστορικά στοιχεία και αρχαιολογικά μνημεία, δημοσιεύονται για πρώτη φορά, δίνοντας στον Έλληνα τη δυνατότητα να γνωρίσει κάθε τόπο και κάθε νησί της Ελλάδας και στον ταξιδιώτη να μεταφέρει το σύγχρονο πολιτισμό σε κάθε γωνιά της χώρας μας.