Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας - Καλαντζάκου, Σοφία (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, 2015)
Αφορμή για το βιβλίο στάθηκε ο μύθος των Στυμφαλίδων ορνίθων. Η παιδική συντροφιά, μέσα από την περιήγησή της στη λίμνη και στα χωριά της Στυμφαλίας, καθώς και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, θα αποκαλύψει το μυστήριο που περιβάλλει τη λίμνη και θα κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η πραγματικότητα έχει ενσωματωθεί στον μύθο. Το παιδικό αυτό βιβλίο αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό. Παράλληλα, προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι μαθητικές τάξεις, σε σχέση όχι μόνον με τη συγκεκριμένη λίμνη, αλλά και με άλλα πολιτιστικά τοπία που παρουσιάζουν ανάλογο ενδιαφέρον.