Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και φιλελεύθεροι διαννόουμενοι : άγονοι αγώνες και ιδεολογικά αδιέξοδα στο μεσοπόλεμο - Φραγκουδάκη, Αννα (Κέδρος, 1990)
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η ανάλυση του φαινομένου, για την περίοδο του μεσοπολέμου, ο κοινωνικός καθορισμός της αντίδρασης καθώς και η ερμηνεία των λόγων που εμπόδισαν τους φιλελεύθερους διανοούμενους να την πολεμήσουν αποτελεσματικά, ή τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουν τα αίτια αυτής της αποτυχίας.