Η εκτέλεση του Ρήγα - Pantelic, Dusan (Δωδώνη, 2000)
Το βιβλίο για τον Ρήγα Βελεστινλή του Σέρβου καθηγητή Ντούσαν Πάντελιτς, που είχε κυκλοφορήσει στο Βελιγράδι το 1931, μεταφράσθηκε από την ιστορικό Πασχαλίνα Σπυρούδη, και συνοδεύθηκε από ένα εισαγωγικό κείμενο του καθηγητού Ιωάννη Παπαδριανού. Στο βιβλίο σε παράρτημα παρτίθεντια και ορισμένα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα από τα αρχεία της Βιέννης ο καθηγητής Πάντελιτς. Την έκδοση επιμελήθηκε ο Δημ. Καραμπερόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε το σχετικό Ευρετήριο και μερικές υποσημειώσεις σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες για την Χάρτα της Ελλάδος.