Εμένα με νοιάζει : μυθιστόρημα - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1989)
Ένας ευαίσθητος δάσκαλος κινητοποιεί τους μαθητές του να προστατέψουν τη φύση από τη ρύπανση ενός εργοστασίου.