In box : γράμματα σε φίλους - Μιχαλοπούλου, Αμάντα, 1966- (Απόπειρα, 2002)
«Όταν επιστρέφω στο Βελιγράδι νιώθω ηλιθιωδώς χαρούμενος. Ούτε ναρκωτικά, ούτε σεξ, μόνο λίγο ροκ εντ ρολ. Και βαθιά αίσθηση απώλειας.», «Πολλοί νιώθουν την ανάγκη εκδίκησης, λες και η Αμερική εξαιρείται από τον τρόμο. Δεν καταλαβαίνω τις εκλάμψεις πατριωτισμού». «Στο Λονδίνο, υποθέτω και στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ ζουν σ' έναν δικό τους κόσμο», «Όσο για το σύστημα κοινωνικής ασφάλειας στο Μπουένος Άιρες, είναι όπως παντού αλλού υποθέτω: καθόλου φιλικό για τις νέες μητέρες», «Έχω όμορφες αναμνήσεις από το Μαρόκο: διακοπές στην κατασκήνωση, παιχνίδια στις αλάνες. Αλλά θα στο πω ειλικρινά: δε μου λείπει η χώρα μου. Η εξορία είναι επιλογή. Ο τόπος μου είναι εκεί που ζω». Η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Αμάντας Μιχαλοπούλου με συγγραφείς και εκδότες, χορογράφους και αρχιτέκτονες, ακτιβιστές και μετανάστες ανά τον κόσμο, μεταφέρει το σφυγμό της σύγχρονης ζωής, τις αμφιβολίες, τις ελπίδες της. Μέσα από προσωπικές ιστορίες ξεπηδά η Αμερική, η Παλαιστίνη, η Γιουγκοσλαβία, η Αργεντινή, το Μαρόκο, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, το μωσαϊκό της Ευρώπης. Μην περιμένετε όμως να συναντήσετε τις αγκυλωμένες χώρες που παρουσιάζουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Εδώ θα βρείτε τις ερμηνείες των ανθρώπων, που ζουν στο πετσί τους την ιστορία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)