Πόλεων και τόπου παιδεία - Κανέλα, Γ. (Στράβων, 2004)
Οι διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης αναβαθμίζουν αντί να υποβαθμίζουν την τοπική διάσταση και τη διάσταση της πόλης. Οι ελληνικές πόλεις και περιφέρειες όμως στερούνται σχεδίου και οράματος. Έμειναν στα «ρυθμιστικά σχέδια» και τις «επεκτάσεις του σχεδίου πόλης»… Το βιβλίο θέλει να δείξει εκείνες τις φανατικές αντιλήψεις, τους μετασχηματισμούς που προκαλούν και οδηγούν σε ένα Αττικό Μεσαίωνα στο πρότυπο της τοποφαγίας.