Κοράνι, τουρκικές παροιμίες, δείκτες του τουρκικού επεκτατισμού : αναφορά στους Αγνούμενους - Σαμαράς, Παρασκευάς (Βογιατζής, 1993)
Μια μελέτη του ιστορικού Παρασκευά Σαμαρά με τίτλο: "Κοράνι - Τούρκικες Παροιμίες Δείκτες του Τουρκικού Επεκτατισμού" κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας και πως αυτές δηλώνονται μέσα από στοιχεία της παράδοσής τους και της θρησκείας τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του διακρίνει κανείς πόσο συνυφασμένη είναι η παροιμία με την ιερότητα του Κορανίου και πως οδηγεί τον Τούρκο να ενεργεί σύμφωνα με αυτές.