Οι δικοί μας άγιοι - Χρηστάκης, Λεωνίδας, 1928-2009 (Χάος και Κουλτούρα, 1998)
Φορτισμένος με συγκινησιακή πανούκλα επιχειρώ να στήσω στη μνήμη μου ένα άλλο συναξάρι αγίων: τους δικούς μου άγιους τους δικούς μας αγίους. Θεωρώ ότι αυτό το χρωστάω σε αυτούς που αναφέρομαι σε αυτό το βιβλίο, αφού έπαιξαν ένα ρόλο στις νοητικές μου διεργασίες, τέτοιες ώστε να κρατηθώ σε ένα περιθώριο -όσο αυτό είναι δυνατό στην εποχή μας- πράγμα για το οποίο δεν έχω μετανιώσει μέχρι σήμερα.