Η Νεφερτίτη σ' ένα χωράφι με ζαχαροκάλαμα - Jaenada, Philippe, 1964- (Μοντέρνοι Καιροί, 2002)
Είναι τριάντα πέντε χρονών με διδακτορικό στις κατακτήσεις και στις σεξουαλικές επιδόσεις. Δηλώνει με περηφάνια ότι δεν έχει ερωτευτεί ποτέ. Δεν ξέρει ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας τον περιμένει στη στροφή του δρόμου. Τη λένε Όλιβ, ντύνεται σαν φτηνή πόρνη, καπνίζει Gitanes, είναι μανιοκαταθλιπτική και διαβάζει δακρύβρεχτα ρομάντσα και Μπουκόφσκι. Είναι η υπέρτατη φαντασίωση κάθε άντρα· αισθησιακή και νυμφομανής, ξαπλώνει στα αντρικά κρεβάτια και δίνεται με παιδική αφέλεια. Ο έρωτάς τους εξελίσσεται σε μια ερεθιστική εμμονή, σε μια παθιασμένη ψυχασθένεια, σε έναν αγώνα ταχύτητας με το χρόνο που καταδικάζει τη σχέση τους. Τελικά είναι πιο δύσκολο να κρατήσεις ζωντανό έναν έρωτα απ' ό,τι να συναντήσεις τη βασίλισσα Νεφερτίτη σ' ένα χωράφι με ζαχαροκάλαμα! Ο Philippe Jaenada με την κυνική κι ερεθιστική πένα του ξυπνάει φαντασιώσεις και αποδεικνύει ότι ο παθιασμένος έρωτας είναι ο πιο σαδομαζοχιστικός τύπος που γνωρίσαμε ποτέ.