Ολυμπιακό 2004άδιο : 6-9 ετών (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, 2001)
"Αγαπητά μου παιδιά, υπάρχει πολύ ομορφιά στον κόσμο αυτό. Κι ακόμα περισσότερη στη μαγευτική και καταπράσινη Ολυμπία, τον "κάλλιστο τόπο της Ελλάδας", όπως τον αποκάλεσαν στην αρχαιότητα. Ναι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από την αρχαία Ολυμπία, όταν πριν από αιώνες μαζεύτηκαν εκεί πολλοί άνθρωποι για να συζητήσουν για την ειρήνη και το αθλητικό πνεύμα. Με τα χρόνια, το αγωνιστικό πνεύμα, ο ενθουσιασμός, η άμιλλα ρίζωσαν στις ψυχές των ανθρώπων, έγιναν τρόπος ζωής. Εμείς, νοσταλγοί του ωραίου και του αληθινού, θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε κοινωνούς του μεγαλείου, του αγωνιστικού πνεύματος που ρίζωσε εκεί, αλλά και του δικού μας ενθουσιασμού. Μ' αυτά και άλλα πολλά καταπιάνεται το βιβλίο τούτο."