Σε μαύρο φόντο : εφημεριδογραφήματα - Βότσης, Γιώργος (Σύγχρονοι Έλληνες συγχραφείς, 1984)
Είπαν... Έγραψαν... «Διάβασα, το βιβλίο σου με ενδιαφέρον. Ορισμένα άρθρα σου μου άρεσαν. Με τα περισσότερα δεν συμφωνώ. Όχι ότι στερούνται καλής πίστεως. Αλλά διότι έχουν γραφεί, προφανώς, με ελλιπή ή εσφαλμένη πληροφόρηση...» (Κωνσταντίνος Καραμανλής) «Έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα άρθρα σου, που περιέχονται στο βιβλίο σου "Σε Μαύρο Φόντο". Όμως, συγκεντρωμένα σε μια τόσο καλαίσθητη έκδοση, είναι μια πρόκληση για να τα ξαναδιαβάσω...» (Ανδρέας Γ. Παπανδρέου) «Παρότι διαβασμένα, τα κείμενά σου ξαναδιαβάζονται χωρίς την κόπωση της επανάληψης. Γιατί η γραφτή δύναμη τους, νομίζω, τα διατηρεί στη σφαίρα του διαρκούς ενδιαφέροντος...» (Γιάννης Αλευράς) «Ρούφηξα κυριολεκτικά το βιβλίο σου... Τώρα που το διάβασα αρτιωμένο διαπιστώνω ότι διέπεται από ένα πνεύμα μαχητικό, ζωηρό, τολμηρό, που μάχεται για τις ελευθερίες και για το σοσιαλισμό - και αυτό, ιδίως, είναι η αξία του...» (Ηλίας Φ. Ηλιού) «Η δύναμη γραφής, η αναλυτική ικανότητα, η διεισδυτική σκέψη και το ανεξάρτητο πνεύμα σου κάνουν τα κείμενά σου υπόδειγμα πολιτικής αρθρογραφίας...» (Γιάγκος Πεσμαζόγλου) «Πολλά από τα άρθρα μού ήσαν, φυσικά, γνωστά. Χαίρομαι όμως που, ανατυπωμένα, διατηρούν τη φρεσκάδα τους...» (Ιωάννης Ζίγδης)