Χείρωνας : ο ευαγγελιστής της νέας εποχής - Φασιανού-Ντάκου, Θεοδώρα, 1942- (Δωδώνη, 1999)
Ένας πλανητοειδής, που παίρνει την κενή θέση του κυβερνήτη της Παρθένου κι ένας, άλλος, που "βαφτίζεται" τώρα Ορφέας, αλλά είναι γνωστός από την αρχαιότητα στους λαούς, με διάφορα ονόματα. Ο Ορφέας συμπληρώνει το κενό κυβερνώντας το Ζυγό και συμβολίζει την ισορροπία και την ανατροπή. Λεπτομερής ερμηνεία της μεγάλης συνόδου που άνοιξε το παράθυρο για τον 21ο αιώνα.[...] Ο Χείρωνας είναι ο "καινούριος" πλανήτης, για τους αστρολόγους και οι έρευνες, γύρω απ' αυτόν, είναι, ακόμη, στην αρχή τους. Ανακαλύφθηκε όταν, οι αστρολόγοι, άρχισαν να συγκλίνουν στις απόψεις τους για τον Πλούτωνα (1977) και δεν είναι τυχαίο πως, μόλις, στο τέλος της προηγούμενης 10ετίας, συμφώνησαν, επιτέλους, μαζί μου, για την Έξαρση του Πλούτωνα στον Υδροχόο, τη στιγμή δηλαδή που προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν μια πλήρη έκδοση αστρολογικής εφημερίδας για τον Χείρωνα. Ακόμη, δεν έχουν, φυσικά, συμφωνήσει για τη γραφική παράσταση του συμβόλου του νέου πλανήτη και οι ιδιότητες, που του αποδίδουν, απορρέουν, κυρίως, από τα μυθολογικά στοιχεία, που γνωρίζουν για τον Κένταυρο Χείρωνα.