Asterix : το χτύπημα τoυ μενίρ : το άλμπουμ της ταινίας - Uderzo, Albert (Μαμούθ Κόμιξ, 2002)
(Βασισμένο στην ταινία κινουμένων σχεδίων απο την Gaumont Productions και Extrafilm Production και σενάριο απο τις ιστορίες ο "Μάντης" και ο "Αγώνας των αρχηγών".) Τι μπορεί να πάθει ένας δρουϊδης αν πέσει ένα τόσο δα ελαφρύ μενιράκι κάποιων τόννων κατακέφαλα; Α,μπα τίποτα... Και τι μπορεί να πάθει ένα ολόκληρο ηρωϊκό, ανεξάρτητο χωριό ακαταμάχητο εμπόδιο και σκληρός τιμωρός των Ρωμαίων αν του λείψει ο δρουϊδης του; Ε...οχι και τίποτα. Και αν καταμεσής του χάους ξεφυτρώσει και ένας κακομούτσουνος κουρελής που το παίζει μάντης; Χμμ...εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και οι Ρωμαίοι δεν χάνουν την ευκαιρία, πρίν τις αρπάξουν για τα καλά να προσπαθήσουν να βάλουν στο χέρι το χωριό. Ομως ο υπαίτιος Οβελίξ μέσω της ομοιοπαθητικής μεθόδου θα επαναφέρει την υγεία του Πανοραμίξ και τα πράγματα θα πάρουν το συνηθισμένο δρόμο...