Σαηεντολογία : μια ιστορία του ανθρώπου : η απαρίθμηση και η περιγραφή των κυριοτέρων περιστατικών που θα ανακαλυφθούν σε ένα ανθρώπινο ον - Hubbard, La Fayette Ron, 1911-1986 (New Era Publications, 2007)
Πριν λίγα χρόνια άρχισα να ερευνώ την παρελθοντική τροχιά της Ανθρωπότητας. Δεν υπήρχε αληθινή γνώση σχετικά με αυτό. Υπήρχαν αναρίθμητες προκαταλήψεις, αμέτρητες εικασίες, τόσες πολλές θεωρίες που υποστήριζαν το ένα όσες υποστήριζαν το άλλο. Οι άνθρωποι πίστευαν, αρκετοί από αυτούς, ότι ο Άνθρωπος έχει ζήσει και πριν. Δεν είχαν αποδείξεις. Άλλοι πίστευαν πως ο Άνθρωπος γεννιόταν αθώος και πέθαινε και πήγαινε σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κόλαση. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Άνθρωπος ζούσε μια φορά και αυτό ήταν όλο. Οι τόσες πολλές αντιφατικές θεωρίες πρέπει να εμπεριέχουν κάποια αλήθεια. Εξελίχθηκε σε δική μου δουλειά η ανακάλυψη αυτής της αλήθειας, παρά τις σοβαρές δυσκολίες.