Στοιχεία γενικής γλωσσολογίας - Martinet, Andre, 1908-1999 (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη, 1987)
Ρεαλιστική παρουσίαση του συνόλου των γλωσσικών φαινομένων, των αρχών και των μεθόδων της γλωσσολογίας, χωρίς υπερβολικό φορμαλισμό ή θεωρητικά a priori. Η έμφαση δίνεται τόσο στη λειτουργία των γλωσσικών μονάδων όσο και στις δομές που συγκροτούν.