Το τσίρκο και ο νάνος Γολιάθ - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Παιδικά βιβλία με έγχρωμη εικονογράφηση ;, 1995)
H μικρή Λουκία επισκέπτεται το τσίρκο και γοητεύεται από τους ακροβάτες, τους κλόουν, τους ταχυδακτυλουργούς και τους θηριοδαμαστές. Θα συναντήσει και το νάνο Γολιάθ και θα συνειδητοποιήσει το δράμα των ζώων που στερήθηκαν την ελευθερία τους. Aπό κει κι ύστερα η Λουκία θα ονειρεύεται έναν κόσμο των ζώων χωρίς κλουβιά, φόβο και θλίψη.