Γενικό άσμα. - Neruda, Pablo, 1904-1973 (Gutenberg, 1975)
… Ο Πάμπλο Νερούδα, αυτός ο νοτιοαμερικανικός ωκεανός, ήταν περισσότερο γνωστός απ’ τη δράση του για την παγκόσμια ειρήνη και από μερικές σποραδικές μεταφράσεις, παρά από βασικές ποιητικές δημιουργίες του, που είναι άφθονες και συχνά υπερεκτεταμένες, όπως το «Γενικό Άσμα» απ’ το οποίο η μεταφράστρια, η γνωστή και συμπαθέστατη καλλιτέχνις Δανάη Στρατηγοπούλου, απέσπασε ένα από τα πιο ουσιαστικά σημεία του, «Τα υψώματα του Μάτσου-Πίτσου».