Πολύτροπον - Σπυριούνης, Λάμπρος (Μανδραγόρας, 2008)
Στην ποιητική συλλογή με τίτλο "Πολύτροπον" περιλαμβάνονται οι παλιότερες ποιητικές συλλογές του Λ.Σ. με τίτλο "Φιλιρίκ" και "Πλάγιον ανάλογον μαθήματος γυμναστικής", παλιότερα ποιήματά του που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά καθώς επίσης και νεότερα αδημοσίευτα ποιήματα. H παρούσα έκδοση συντίθεται από δυο ενότητες: Έφηβοι φθόγγοι ηδύφθογγοι και Studiolo minore και αποτελεί μια πρώτη απόπειρα του σχεδιασμού του ποιητή να εκδώσει υπό τον ίδιο τίτλο ένα μεγαλύτερο ποιητικό έργο στο οποίο θα προστεθούν δύο ακόμα ενότητες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)