Ο υδρονομέας - Βασιλάκος, Γιώργος (Θεραπευτήριο Σπινάρη, 2001)
Ο υδρονομέας που φαίνεται στη φωτογραφία με τ' αδιάβροχο να μασάει ταμπάκο και χόρτο είναι το ίδιο ερπετό που σερνόταν στην έρημο της Νεβάδα εκείνα τα χρόνια, τότε που ήταν αδύνατο να εξοντωθεί με πολυβόλα και φόλες, αδύνατο να παγιδευτεί σε φάκες από καμουφλαρισμένους κυνηγούς κεφαλών γιατί τα δόκανα κι οι ενέδρες σκόπευαν σ' αναλώσιμα προϊόντα, είδη που μπορούσαν ν' ανταλλαχθούν σ' οβελιστήρια και μπακάλικα για μια μερίδα λαρδί. Γιατί ήταν η πείνα που ανάγκαζε να σκοτώνουν, όχι η ανία ή το ιδιαίτερο γούστο κάποιου ερασιτέχνη ευαίσθητου εραστή, κρανίου με μάσκα, που οι εξελίξεις της σύγχρονης πληροφορικής ονόμασαν "όνειρο".