Γαλαξιακή αυτοκρατορία. - Asimov, Isaac, 1920-1992 (Κάκτος, 1980)
Οι συγκρούσεις των δύο επιστημονικών αποικιών, των Θεμελίων, με την Αυτοκρατορία, πλησιάζουν προς το τέλος τους. Ίσως τώρα είναι η στιγμή για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας και η οργάνωση των γαλαξιακών πολιτειών. Στα βάθη του διαστήματος κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να διώξουν από τον νου τους την ανάμνηση ενός κόσμου που κάποτε υπήρξε η γενέτειρά τους, αλλά τώρα, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει. Το πέμπτο μέρος της διάσημης σειράς του Ισαάκ Ασίμωφ.