Ιστορίες από τις νότιες ακτές : διηγήματα - Αποστολίδης, Ρένος Ηρ., 1924-2004 (Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 1970)
Συλλογή διηγημάτων. «…Ο Ράστος έφτασε κάποτε σε μιαν απόλυτη αντίληψη για τον έρωτα. Κι όταν την ολοκλήρωσε, έτσι όπως άθελά του δα του συνέβη, είχε το θράσος να ισχυριστεί πως είναι η μόνη αντίληψη αυτή για τον έρωτα. Του ζητήσαμε τότε να μας διηγηθεί -μια ιστορία επιτέλους, μια πλοκή, μια δράση ερωτική. Κι ως ήταν άλλωστε καλοκαίρι θερμό στις Νότιες εκείνες Ακτές που παραθερίζαμε, σχεδόν τόχαμε ένα είδος κρυφή αναμονή, χαρούμενη, πώς, όπου νάναι, κάποιο από τα βράδια αυτά, στο γιατάκι του Νιντερμάγιερ, διπλα στη θάλασσα, που μας μάζευε η μοναδική λάμπα θυέλλης ώς αργά τις νύχτες, θά άρχιζε ο Ράστος να μας διηγηθεί κάτι αληθινά σκανδαλιστικό -κάτι από τη ζωή του, που θα μας έπειθε…» (Απόσπασμα του έργου)