Οι διανοούμενοι - Gramsci, Andonio, 1891-1937 (Στοχαστής, 1972)
Η έκδοση αυτού του πρώτου τόμου των έργων του Αντόνιο Γκράμσι, αποτελεί και την πρώτη έκδοση βιβλίου του στα Ελληνικά. Πιστοί στην υπόσχεσή μας στους αναγνώστες, καταφέραμε μέχρι σήμερα, εν μέσω ξεχωριστών δυσκολιών, να εκδόσουμε και άλλους έξι τόμους. Η προσεκτική μελέτη των κειμένων του Γκράμσι πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στη δημιουργική σύλληψη μιας σειράς προβλημάτων που ενστικτωδώς ή θολά αντιλαμβανόμασταν χωρίς να μπορούμε να τα ανεβάσουμε στη σφαίρα της επιστημονικής και θεωρητικής έρευνας.