Μορφές και τάσεις της ιταλικής ποίησης του 20ού αιώνα - Γκικόπουλος, Φοίβος, Κ. (University Studio Press, 1989)
Μια επιλογή από την ιταλική ποίηση του 20ού αιώνα σε μετάφραση του Φοίβου Γκικόπουλου, σε μια προσπάθεια να γίνει αυτή ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Περιλαμβάνονται ποιήματα των C. Govoni, A. Soffici, Umb. Saba, Gius. Ungaretti, V. Cardarelli, E. Montale, L. Sinisgalli, S. Penna κ.ά., ενώ μέσα από την ανάγνωσή τους είναι δυνατόν να φανεί ένα ρεύμα ισχυρής καβαφικής επίδρασης να διασχίζει την ιταλική ποίηση του 20ού αιώνα.