Το χάσιμο της αθωότητας - Μπακάλης, Γιάννης (Μαλλιάρης Παιδεία, 2009)
Προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρετανικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε στη θάλασσα της Κέρκυρας. Οι επιζήσαντες δύο πιλότοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ψυχολογικό κατεστημένο του χαμένου που πολεμά για την τιμή. Παρολά αυτά ο διοικητής της νήσου ειδοποιείται από τη Γερμανια πως τελειώνουν όλα. Ο Γερμανός αξιωματικός κλέβει το χρυσάφι και το σκάει στη Λατινική Αμερική. Εκεί θα αρχίσει μια καινούργια περιπέτεια.