Καινούργια γεωμετρία επιπέδου : πρωτότυπες θεωρίες και κατασκευές με χάρακα και διαβήτη - Σιαμίδης, Δημήτριος (Αδελφοί Κυριακίδη, 2004)
Η έρευνά μου στο χώρο της γεωμετρίας κατέληξε σε πρωτότυπες μεθόδους κατασκευής γεωμετρικών σχημάτων, που είναι πέρα από τα σημερινά μαθηματικά δεδομένα, με τη βοήθεια μόνο του χάρακα και του διαβήτη.[...] Δεδομένου, ότι η συμβολή της γεωμετρίας όχι μόνο στο χώρο της παιδείας, αλλά και σε άλλους τομείς πρακτικής εφαρμογής, είναι βασικής και σημαντική, θέλω να ελπίζω, ότι το ανά χείρας βιβλίο θα συμβάλει προς τούτο και δεν αποκλείεται να βοηθήσει, στον μαθηματικό χώρο, ως επιστήμη και ως μάθημα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)