Όταν χάσαμε την Ντόλυ - Φώτου, Γιώτα, 1957-2019 (Ψυχογιός, 2014)
Ενώ οι μεγάλοι έχουν χάσει τα μυαλά τους με την οικονομική κρίση της χώρας, η Ελίζα και ο Σπύρος αναλαμβάνουν τον ρόλο του ντετέκτιβ και προσπαθούν με τη βοήθεια του μυστηριώδους ΟΔΥΣΣΕΑ να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση της Ντόλυ. Ποια είναι η Ντόλυ; Μα... η μοτοσικλέτα του κυρίου Λευτέρη. Ένα ευωδιαστό τριαντάφυλλο, μια καραμελίτσα με μέλι, ένας καλοσυνάτος ψιλικατζής κι ένας γκρινιάρης έμπορος, μια οικογένεια βασιλιάδων που κατοικεί σε υπόγειο και ένα κορίτσι σε αναπηρικό καροτσάκι έρχονται να αποπροσανατολίσουν τις έρευνές τους και να τους κάνουν να αναρωτηθούν τι ρόλο παίζουν οι φίλοι αλλά και ποιος είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Μέσα από μια αισιόδοξη, χιουμοριστική και ανατρεπτική ιστορία οι μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή.