Τετράγωνο 32 - Φωτεινού- Ευσταθιάδου, Δέσποινα (Οδυσσέας, 1979)
Κοιτάζοντας κατάμουτρα τον Υμηττό στην αριστερή μεριά της Καισαριανής, πέντε δρόμους πίσω απ' την πλατεία και ένα δρόμο πριν το ρέμα, είναι το τετράγωνο: Τα Σκατουλάδικα, έτσι τα λένε οι δεξιά από την πλατεία κάτοικοι. Από τέσσερα στενόμακρα σοκάκια μπαίνεις στο τετράγωνο 32. Τα σπίτια πλίθινα, ένα δωμάτιο δηλαδή για πεντέξι άτομα, κόπος και ιδρώτας για να χτιστούν, με τα χέρια τους το χτίσαμε. Απ' τη Μικρασία όλοι, Βουρλά, Συβρισσάρι, Κουκλουτζά, Σμύρνη. Πλίθινα δωμάτια, το ένα δίπλα στ' άλλο, κεραμίδια που το χειμώνα τρέχουν...