Διαδρομές στην πόλη μου - Μασσαλάς, Χρήστος Β. (Ριζάρειο Ίδρυμα, 2014)
Η πόλη είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να ανασκευάσει τον κόσμο στον οποίο ζει ώστε να συμφωνεί με τις επιθυμίες του. "... Οι διαδρομές μου με βύθισαν στο χρόνο και ανέσυρα μνήμες, γέμισα νοσταλγία και δυνάμωσα τη ματιά μου στο σήμερα. Προσπάθησα να προβάλω το παρελθόν στο παρόν και να συγκρίνω, να σχολιάσω και να προτείνω. Βέβαια, δεν μπόρεσα να αποφύγω και τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της, για να αποκρυπτογραφήσω τις αξίες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Άλλωστε, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια κοινωνία είναι κατ` αρχήν θέμα αξιακό". Στο "Διαδρομές στην πόλη μου..." ο συγγραφέας αποτυπώνει τη δική του ματιά, τη δική του αισθητική, τα δικά του βιώματα από τον τόπο του και προτείνει: οι άρχοντες της πόλης του (και κάθε πόλης) να δουν και με τα μάτια των άλλων προκειμένου να ανασυνθέσουν την εικόνα της. Η κρίση είναι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κρίση πόλης... "Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να διδαχτούμε απ` αυτό και να δρομολογήσουμε την άνοιξη της δικής μας πόλης", της κάθε πόλης.