Η προέκταση : αφηγήματα - Μπαλόγλου, Γιώργος Π. (Ιωλκός, 2008)
Η γραφή των κειμένων του αφηγηματογράφου αποτυπώνει τη ζωή που ρέει γεμάτη επεισόδια και πράξεις ανθρωπισμού και ανωτερότητας. Γιατί πράγματι, σ' αυτά τα δώδεκα αφηγήματα ο Γιώργος Π. Μπαλόγλου ασχολείται κυρίως μ' εκείνες τις ανθρώπινες υπάρξεις, που έχουν έναν ιδιαίτερο πλούτο ψυχής. Ο καθηγητής, ο καλλιτέχνης, ο επιτηρητής, ο εργάτης της νύχτας, ο ταξιτζής. «Η προέκταση» ίσως είναι η προβολή-προέκταση του δικού μας «εγώ». Ο καθένας μπορεί ν' αναγνωρίσει τον εαυτό του να κινείται ή να αιωρείται μέσα στο πλαίσιο αυτών των ιστοριών της ανεπανάληπτης καθημερινότητας.