Τα τείχη του Βυζαντίου : η τριλογία του Μυστρά : ιστορικό μυθιστόρημα - Heneage, James (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2015)
«Μια συγκλονιστική ιστορία της πάλης για το Βυζάντιο. Ο Heneage ζωντανεύει τόσο την τραγωδία όσο και τον ηρωισμό». Tom Holland «Μια χαμηλή ομίχλη κρεμόταν πάνω από το νερό σαν κουβάρι ιστού αράχνης, που οι άκρες του έφταναν στην ασιατική ενδοχώρα και το φως του ήλιου ξεχυνόταν πάνω του σαν διάστικτο χρυσάφι. Μετά η επιφάνειά του σκίστηκε από πανύψηλα τείχη ραβδωτής πέτρας, με γιγάντιους πύργους που υψώνονταν ακόμα πιο ψηλά και στις κορυφές των οποίων διακρινόταν η λάμψη από ασπίδες κι αιχμές δοράτων. Κωνσταντινούπολη. Ο Λουκάς κρατούσε την ανάσα του και κοίταζε». Είναι μια εποχή συγκρουόμενων αυτοκρατοριών, καθώς σκοτεινές δυνάμεις από την ανατολή μοιάζουν να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, βάζοντας σε κίνδυνο το πρώτο φως της δυτικής Αναγέννησης. Είναι μια εποχή άσπλαχνων αφεντάδων, διαιρεμένων εκκλησιών, κατακερματισμένων δυναστειών και εξαιρετικά ανταγωνιστικών, ατρόμητων εμπόρων, που παλεύουν για τα μονοπώλια των προϊόντων τους τόσο άγρια όσο και οι σημερινοί. Είναι μια εποχή μεγάλων πόλεων σαν τη Βενετία και την Κωνσταντινούπολη· μια εποχή κατακτητών σαν τον Ταμερλάνο που θα πνίξει τον κόσμο στο αίμα· μια εποχή όπου ένας ήρωας με σπάνια χαρίσματα προσπαθεί μόνος του να κάνει τη διαφορά. Ο Λουκάς Μαγκόρις είναι αυτός ο ήρωας. Γιος ενός από τους Βαράγγους φρουρούς που είχαν ορκιστεί να φυλάξουν το μυστικό, θα βρεθεί αναγκασμένος να ταξιδέψει πολύ μακριά σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει και να αποφύγει τη μοίρα του.