Καπετάν Γιώτης : πάθος καί αίμα - Μαρμαρίδης, Γιώργος, 1930-2005 (Ισοκράτης, 1989)
Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε ζωντανές μαρτυρίες. Ένα βιβλίο που έρχεται να καλύψει δύο μεγάλα κενά. 1. Αποτελεί τη μοναδική βιογραφία του Χαρίλαου Φλωράκη. Του πολιτικού με την πιο περιπετειώδη ζωή : παράνομος στην κατοχή. Κορυφαίος αντάρτης στον εμφύλιο. Φυλακισμένος στη δημοκρατία. Εξόριστος στη δικτατορία. Αλεπού στην ειρήνη. 2. Λέει απροκάλυπτα την αλήθεια για τη σκληρότερη περίοδο του ελληνικού έθνους (1940-1949). Πολλοί συγγραφείς ισχυρίστηκαν ότι έγραψαν την αλήθεια. Τούτη τη φορά θα το πει ο αναγνώστης. Θα συγκινήσει βαθειά. Θα εκπλήξει με την εντιμότητά του. Θ' ανοίξει νέους ορίζοντες στο πολιτικό βιβλίο.