Το ερωτικό είδωλο : νουβέλλες και διηγήματα - O'Brien, Edna (Ξένη πεζογραφία, 1968)
Κάθε μια από τις ηρωίδες που περιγράφονται, κινείται με το δικό της τρόπο ανάμεσα στην υποταγή και την εξέγερση, ανάμεσα στην ευφορία και την απελπισία. Οι επτά σπινθηροβόλες και αισθησιακές ιστορίες που διαβάζει ο αναγνώστης στο βιβλίο αυτό, γράφονται στους χιονισμένους δρόμους του Λονδίνου, σε ηλιόλουστα δυτικά μέρη, στις άγριες ιρλανδικές βουνοπλαγιές. Μια μεσόκοπη γυναίκα θ αναζητήσει ένα καινούργιο ειδύλλιο σε μια εκδρομή που δεν θα γίνει ποτέ. Μια όμορφη κοπέλα θα γίνει το άψυχο στολίδι στα χέρια του πλαίη-μπόυ εραστή της. Η κόρη θα ξαναζήσει για λίγο με τη μητέρα της, μόνο για να παραβιαστούν βάναυσα τα όρια της αξιοπρέπειας και της ανοχής. Και το πάρτυ που υπόσχονταν τόσο πολλά, θα καταλήξει σ ένα βρώμικο μεθοκόπι.