Ροβινσώνας Κρούσος - Defoe, Daniel, 1661-1731 (Παιδική λογοτεχνία Άγκυρας ;, 1981)
Παρακινημένος από τα όνειρά του για ταξίδια στις μακρινές θάλασσες, ο Ροβινσών Κρούσος, αγνοεί τις ορμήνιες των δικών του, τους αποχαιρετά και μπαρκάρει σε ένα καράβι. Όμως, θα πληρώσει ακριβά αυτή τη λαχτάρα του. Το καράβι ναυαγεί και ο Κρούσος σώζεται και βρίσκεται σε ένα ερημικό, ανεξερεύνητο νησί, όπου θα μείνει μόνος του για πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο, τρανό παράδειγμα για τις δυνατότητες του ανθρώπου, θα καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, παλεύοντας όχι μόνο με όλα τα στοιχεία της φύσης, αλλά και με άλλους ανθρώπους που φτάνουν αναπάντεχα στο νησί του. Πώς θα τελειώσει, άραγε, αυτή η ιστορία; Διαβάστε τούτο το υπέροχο, διαχρονικό βιβλίο, κι αφήστε τη μαγική πένα του σπουδαίου συγγραφέα, Ντ. Ντεφόε, να σας οδηγήσει μέχρι το απρόσμενο τέλος...