Ρήσεις και αντιρρήσεις - Kraus, Karl (Opera, 1992)
Οι 600 αφορισμοί τoυ βιβλίου ταξινομούνται σε κεφάλαια με θέμα τη γυναίκα, τη φαντασία, την ηθική, τον χριστιανισμό, τη γραφή και την ανάγνωση, τις χώρες και τους ανθρώπους, τον έρωτα, την πολιτική, κ.ά. Καυστικός και χιουμορίστας, άφησε εποχή στη Βιέννη, όπου επαινέθηκε από τον Έρμαν Έσε και τον Τόμας Μαν. Στον τόμο περιλαμβάνονται χρονολόγιο και εργογραφία του συγγραφέα. ΣΕΛΙΔΕΣ: 176