Μακεδονία : πάντα και για πάντα Ελλάδα - Στρατίκης, Πότης (Η Ελλάδα των θρύλων, 1992)
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ Για πρώτη φορά οι μύθοι των αρχαίων μας προγόνων και η λαμπρή τους ιστορία δίνονται στα παιδιά με τόσο πλούσια και παραστατική εικονογράφηση και με απλό, κατανοητό κείμενο. Έτσι, η πανάκριβη κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες γίνεται κτήμα των παιδιών μας και έχει εκδοθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην πατρίδα μας, η "ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ" έχει την πρώτη κυκλοφορία απ' όλα τα παιδικά βιβλία.