Τα ταξίδια του Κουκ - Ceserani, Gian Paolo (Βιβλία της Αμμου, 1986)
Τα βιβλία αυτά δεν αναφέρονται μόνο στις περιπέτειες ενός ήρωα ή μιας προσωπικότητας. Δίνουν, πολύ περισσότερο, τη μικρογραφία μιας εποχής και την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων μέσα σ αυτή την εποχή. Παρουσιάζουν τη συνάντηση του Ευρωπαίου με τους κατοίκους άλλων Ηπείρων και περιγράφουν τα περίεργα ζώα, το κλίμα, τα φυτά, τις διαφορές των πολιτισμών.