Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Κέδρος, 1993)
Μια συναρπαστική, ξεκαρδιστική περιπέτεια ενός κουρδιστή πιάνων που προσπαθεί ν' ανακαλύψει μια μυθική κληρονομιά και πέντε χαμένα κλειδιά, σκόρπια στα πέρατα του κόσμου. Κάπου μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης-χρυσοθήρας μπορεί, αν έχει παρατηρητικότητα και υπομονή, να ανακαλύψει διάφορα κρίσιμα στοιχεία και ν' αποκρυπτογραφήσει έναν απόρρητο κώδικα που θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη του αληθινού θησαυρού. Ο θησαυρός είναι ένα χρυσό μπουζούκι-κόσμημα μεγάλης αξίας, από χρυσάφι και ασήμι, σκαλισμένο με παραδοσιακή τεχνική και πλουμισμένο με σμαράγδια, ρουμπίνια και διαμάντια, που φιλοτέχνησε η Χρυσοθήκη Ζολώτα. Ένα βιβλίο αλλιώτικο απ' όλα τ' άλλα! Διάβασε το βιβλίο και βρες τον θησαυρό...